Neljäs päivä

Kaupassa
Vain muutaman minuutin ajomatkan päässä hotellilta oli melko suuri sekatavarakauppa, "supermercado". Kävellen olisi matkaan mennyt puoli tuntia, joten auton vuokraaja säästää sekä aikaa että myös rahaa. Rahaa säästyy, kun voi käydä vähän suuremmassa kaupassa ostoksilla.
Keskimääräinen hintataso kaupassa oli jonkin verran Suomen hintoja edullisempi, muttei merkittävästi. Hinnat olivat euroissa eli niitä oli helppo vertailla. Suurin ero oli oluissa ja viineissä. Siellä ei muutenkaan ihmisiä holhottu kuten Suomessa: viiniä, liköörejä ja väkeviä alkoholijuomia sai ostaa joka kaupasta. Maitotaloustuotteet olivat vähän kalliimpia kuin Suomessa. Tämä johtui varmasti siitä, että kaikki sen alan tuotteet piti tuoda Lanzarotelle muualta, yleensä manner Espanjasta. Saarella kun ei ole muita kotieläimiä kuin koiria, muutamaa turistiviihdykkeeksi tarkoitettua kamelia lukuun ottamatta.
Kaupasta saa käytännössä kaikkea mitä suomestakin. Tumma leipä toki puuttuu ja leikkelevalikoima ei ole niin kattava kuin Suomessa.

Ei kommentteja: